förfalskningar också använder inte riktigt ner eller päls och inte ger värme och skydd i extrem kyla, presenterar ett hot mot ovetande konsumenter, sade det.

Domstolen dömde två av de tilltalade till tid i fängelse och tilldelas Canada Goose 701 tusen kronor ($ 105.000 kanadensiska) i skadestånd.

Canada Goose Jacka Ungdom

systemets mastermind greps i Bangkok i maj 2012, och utlämnades till Sverige för rättegång.

Sveriges Canada Goose Jacka Ungdom tingsrätt sade i sin dom att uppskattningsvis 10 procent av alla som säljs i EU varor är falska.

Ett antal alias och en falsk svenska företagsnamn användes av de tilltalade, säger Canada Goose, som har lett en hög profil kampanj mot förfalskning under de senaste åren efter att ha sett en spridning av falska jackor använder dess varumärke och stilar.

'Detta är en klar seger för att skydda immateriella rättigheter och konsumenter, och dess sänder ett starkt budskap som förfalskare inte kommer att tolereras,' Canada Goose vice vd för global marknadsföring Kevin Spreekmeester, sade i ett uttalande.

Tekniker Canada Goose använder för att bekämpa varumärkesförfalskning inkluderar sy hologram i sömmarna av dess parkas.

Den växande populariteten för online shopping har underblåst ökningen av förfalskningar, vilket gör det lätt att sätta upp webbplatser med falska adresser.

Joe SDOW, Canada Goose vice VD för den europeiska försäljningen, sade i en intervju att det svenska fallet går tillbaka ett par år, när han började få e-post från människor som ber om jackor säljs som äkta Canada Goose objekt kanske inte är den verkliga affären Med tanke på att de detaljhandel för mindre än grossistpriset.

Bland material som används i imitation Canada Goose jackor är fjäder kompost och andra fyllmedel som ofta är belagda i bakterier, svampar, mögel och även avföring, säger företaget.

Trendig jacka kokare Canada Goose fordringar segrar i knockoff strid

Canada Goose jackor säljer för ungefär $ 800, medan olagliga kopior gå för mycket mindre.

Företaget grundades 1957 av Sam Tick som en tillverkare av extremt väder kläder och expeditionsutrustning säger förfalskning har stötte upp kostnaden för att göra affärer med sex siffror varje år.

Efter lite detektivarbete, säger Mr Sudow han lyckats spåra upp en av gärningsmännen, som berättade att han fick jackor på en 'går i konkurs försäljning' i Frankrike. 'Jag visste att det fanns ingen nära ute försäljning i Frankrike', sa Mr Sudow.

Canada Goose kamp mot förfalskningar innefattar en primer på förfalskningar på sin webbplats som ber konsumenter som misstänker att de kan vara offer för bedrägeri att kontakta RCMP anti bedrägeri centrum.

Köpt i Thailand och packas om i Sverige, de tusentals förfalskningar var av dålig kvalitet i tyg och detaljer och använda mårdhund päls istället för prärievarg, sade företaget i ett pressmeddelande.

Den globala ekonomiska nedgången har också bidragit till att öka populariteten av falska high end märkesvaror.