Yoox Net-a-Porter Group zal meer dan 24 miljoen unieke bezoekers trekken in alle tijdszones. Canada Goose longue femme Met de fusie wordt de nieuwe Yoox Net-a-Porter Group een mondiaal platform voor de luxemarkt, met meer dan 24 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 2 miljoen klanten wereldwijd. De focus van de nieuwe groep ligt op de structurele groei van de luxe fashion e-commerce, zowel in ontwikkelde landen als in opkomende markten.

De fusie combineert twee belangrijke business modellen, zo komen alle zes online winkels van de twee bedrijven samen: net-a-porter.com, mrporter. com, thecorner.com, shoescribe.com, yoox.com en theoutnet.com. De nieuwe Yoox Net-a-Porter Group heeft door de fusie een dekking van meer dan 180 landen, met een grote geografische diversificatie. Zo komt 28 procent van de netto-inkomsten uit Noord-Amerika, 15 procent uit het Verenigd Koninkrijk, 7 procent uit Italië, Canada Goose longue femme 30 procent uit de rest van Europa, 15 procent vanuit Azië/Pacific en 5 procent uit de rest van de wereld. De gefuseerde bedrijven spreken van een ‘sterke lokale aanpak dichterbij de klant’. Door de versmelting van Yoox en Net-a-Porter kan gebruik worden gemaakt van 10 lokale kantoren, 3 geautomatiseerde distributiecentra, 5 logistieke knooppunten en 11 customer care centers die samen alle tijdzones dekken. Voor de nieuwe Yoox Net-a-Porter Group wordt een EBITDA van 60 miljoen euro verwacht.

Yoox Net-a-Porter is van plan om het kapitaal met 200 miljoen euro te verhogen na de overeenkomst, om zo de uitbreiding te financieren en nieuwe aandeelhouders te winnen. Het Zwitserse bedrijf Richemont verwacht een eenmalige winst van 317 miljoen euro als gevolg van de transactie. De overeenkomst moet nog wel door Richemont-aandeelhouders worden goedgekeurd in juni. De aandeelhouders van Yoox moeten ook nog hun goedkeuring geven, die wordt verwacht in september 2015.Canada Goose longue femme.

Tagged Canada Goose longue femme